Pegasus Check-in | AloBiletHatti.com

Pegasus Check-in

Pegasus Check-in

pegasus-check-in

Check-in İşlemi

Pegasus Online check-in işlemi uçuşunuza 72 saat kala başlamaktadır. Online check-in sayfasından Check İn işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

PNR (Rezervasyon) numaranız, isminiz ve soy isminiz ile check-in yapabilir, işlem sonrasında Mobil biniş kartınızı (Barkod) alabilirsiniz.
bagaj-teslimi

Bagaj Teslimi

Bagajınızı kontuarlar kapanmadan (Yurtiçi uçuşlarında 60 Dk - Yurtdışı uçuşlarında 120 Dk) Pegasus gişelerinden uçağa gönderilmek üzere teslim etmeniz gerekmektedir.

Bagajınız yok ise biniş kartınız ile doğrudan uçağa giriş yapabilirsiniz.

pegasus-check-in

Check-in Bitiş

Pegasus Online check-in işlemi yurtiçi veya yurtdışı uçuşunuza 45 dakika kala kapanmaktadır.

Unutmayın uçuşunuza 45 dakika kalana kadar Online Check-in işleminizi yaptırmanız gerekmektedir.


ucaga-binis

Uçağa Biniş

Uçak Biniş Kapısı son 10 dakika içinde kapanmaktadır.

Uçuş saatinize son 10 dakika kalaya kadar hala uçağa binmediyseniz uçuş haklarınızın tamamını kaybetmiş olursunuz.



Kiosk Check-in Nedir? Nasıl Yapılır?

Pegasus hava yolu firması, artık müşterilerinin daha kolay bir şekilde uçuşunu sağlamak istediğinden dolayı, onlara belirli kolaylıklar sunmayı amaçlamaktadır. Bu sunduğu kolaylıklardan birisi olarak da Kiosk Check-in hizmetidir. İnsanların uçuş yapabilmesi adına sadece, bilet alması yeterli olmayacaktır. Koltuk seçimi anlamına gelen check-in işlemini bireyler eskiden yalnızca hava limanından gerçekleştirebilmekteydiler. Ancak günümüzde internet kanalının aktif bir şekilde kullanılmaya başlamasıyla birlikte, bireyler online olarak da bu işlemleri yapabilir hale gelmişlerdir. Online check-in işlemi için sistem üzerinde belirli bir zaman dilimi oluşturulmaktadır. Bu zaman diliminde bireylerin, check-in işlemlerini yapamamaları halinde ise Kiosk check-in yapmaları mümkündür.

Daha yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bu check-in türü, yine hava limanından yapılmaktadır. Dokunmatik olarak oluşturulan ekran üzerinden bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Biniş kartınızı sisteme takarak, biletiniz için koltuk seçimi yapabileceksiniz. Valiziyle birlikte seyahat edecek olan kişilerin de bu işlem sonrasında bagaj sıralarını beklemelerine gerek olmadan doğrudan uçağa geçebilecek ve seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Uçuş trafiğinin yoğun olması halinde, bu işlemin bireylerin gereksiz yere beklemelerini ortadan kaldırabileceklerini söyleyebiliriz.

Yurt dışı uçuşlarında da Kiosk kartlarını kullanan bireylerin avantajlı olabileceklerini söylemek mümkündür. Kartlarını doğrudan Kiosk'tan alabilecekler ve kontuarlara uğrayıp pasaportlarını göstermeden uçuş kartlarıyla seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Kiosk sistemi üzerinden, yirmi saatlik son zaman dilimine girildiği takdirde işlem yapılabilecektir. Böylelikle bireyler, hava limanlarına gittikleri takdirde buralardan işlemlerini kolayca yapabileceklerdir. İnsanlarla uğraşmak her zaman için zor olduğundan dolayı, hava yolu firmaları bazı zaman dilimlerinde bu şekilde uygulamaları yürürlüğe koyarak müşterilerini daha fazla memnun etmeye çalışmaktadırlar.

Hava yolu firmalarının son zamanlarda bu tür sistemleri geliştirerek yoğunluğu azalttıklarını söylemek de mümkündür. Böylelikle bireyler, uzun bir kuyruğa sıraya girmeden doğrudan işlemlerini halledebileceklerdir. Bir hava yolu firmasının bireyler için sundukları bu tür hizmetlerin onların gözünde daha iyi görüneceğini de söyleyebiliriz. Çünkü oluşturulan bu tür değişik şeyler, her zaman bireyler için cezbedici olmuştur. Alobilethatti.com sitesi üzerinden hava yolu firmalarının sunmuş olduğu en güncel sistemleri rahatça görebilirsiniz.
Kontuar Check-İn Nedir? Nasıl Yapılır?

Check-in işlemleri, bireylerin hava yolu firmalarından almış oldukları biletlerden sonra yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkar. Check-in yaptırmayan kişilerin kesinlikle uçuş yapmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Bir koltuk seçme işlemi olarak da gösterebileceğimiz check-in işlemi, gerçekleştirilmesi durumuna göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan birincisini Kiosk check-in olarak gösterebileceğimiz gibi diğerini de kontuar check-in işlemi olarak gösterebiliriz. Her iki işlem sonrasında da bireyler bir koltuğa kavuşmuş olarak uçuşlarını tamamlayabileceklerdir.

Kiosk check-in diğer işleme nazaran daha az zahmetli olduğundan ağırlıklı olarak bu tercih edilmektedir. Karşınıza çıkan bir dokunmatik ekran vasıtasıyla işleminizi yapabilirsiniz. Ancak işini sağlama almak isteyen kişiler bu yolu pek seçmemektedirler. Bunun yerine kontuar işlemini yapmayı tercih ederler. Yurt içi yapılacak olan uçuşlarda bu işlem için 30 dakika öncesinden işlem yapmanız gerekir. Son 30 dakika içine girildiğinde yapılan işlem geçersiz sayılacaktır. Yurt dışına seyahat edeceğiniz vakitlerde ise bu işlem için ayrılan süre kırk beş dakika öncesine kadar geçerli olacaktır. Son kırk beş dakikanın içine girilmesi halinde, yurt dışı biletinizi de kullanamayacaksınız. Bunun yanında bireylerin kendileri için belirtilen süre zarfında bagaj işlemlerini de halletmeleri gerekir.

Bagaj işlemlerini de kapsayan bu aşamayı gerçekleştirmeyen bireyler, aldıkları bilet ile ilgili bütün haklarını kaybedeceklerdir. Bu sebep doğrultusunda fazlasıyla dikkatli olmanız gerekir.

Gerçekleştireceğiniz seyahatlerde sizden belirli evraklar da talep edilecektir. Yolculuğu yapan kişinin sizin olmamanız halinde, uçuşunuz yine iptal olur. Bu nedenle hava yolu personeli sizden kimliğinizi isteyerek sizi teyit edecektir. Kimliğin yanında bir takım evrakların da aynı işlemi görebileceğini söyleyebiliriz. Bu evraklar; pasaport, ehliyet gibi belgeler olacaktır. Yurt dışına çıkarken ise ehliyet belgesini kullanmanız mümkün değildir. Bu nedenle tedbirinizi önceden alarak, diğer belgeleri yanınızda bulundurunuz. Aksi halde, sözleşmede açık bir şekilde beyan edilmiş olan madde gereğince, o sefer için almış olduğunuz bilet ile ilgili olan bütün haklarınızı kaybetmiş olacaksınız. İç hat uçuşlarında da kabul edilmeyen bazı evraklar bulunmaktadır. Bunları kimlik fotokopisi ve benzeri olarak göstermek mümkündür.